Λιμενάρια Συγγραφείς/ Βιβλία Γεώργιος Χαλκιάς

Γεώργιος Χαλκιάς

Ο Γεώργιος Χαλκιάς γεννήθηκε στα Λιμενάρια της Θάσου, το έτος 1968. Αποφοίτησε, αρχικά, από την Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στη σχολή Οικονομικών Επιστημών και κατόπιν στη Θεολογική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στα πλαίσια της μετεκπαίδευσης και των μεταπτυχιακών του σπουδών ασχολήθηκε ερευνητικά με την ιστορική εξέλιξη της ελληνικής εκπαίδευσης.

Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε αρκετά παιδαγωγικά και ιστορικά συνέδρια. Είναι υποψήφιος Διδάκτορας Παιδαγωγικής, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως δάσκαλος στη Θεσσαλονίκη.
Μονογραφίες και εργασίες του, που αφορούν τη Θάσο:

  • «Τα σχολεία στο Κάστρο της Θάσου (1870-1930). Συμβολή στην ιστορία της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης». Εκδόσεις: Αφοι Κυριακίδη, Θεσσαλονίκη, 2010. Περίληψη Βιβλίου
  • «Η εκπαίδευση στη Θάσο κατά την τελευταία εκατονταετία της Οθωμανικής κυριαρχίας (1813-1912). Ιστορική και παιδαγωγική θεώρηση». Βιβλίο υπό έκδοση.
  • «Τα σχολεία της Θάσου κατά την περίοδο τα Τουρκοκρατίας, μέσα από αρχειακές και δημοσιευμένες πηγές». Εκδ. επίκεντρο, Θεσσαλονίκη 2009, σσ. 81-91.
  • «Η οικονομική, κοινωνική και δημογραφική κατάσταση της κοινότητας Κάστρου στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα». Περιοδικό «Θασιακά», τόμος 14.
  • «Η κοινωνική προσφορά των μοναστηριών του Αγίου Όρους στο νησί της Θάσου, κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας». Περιοδικό «Θασιακά», τόμος 15.
  • «Αγιαζωνίτες μοναχοί στο νησί της Θάσου, κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας». Περιοδικό «Θασιακά», τόμος 15.
  • «Οι Φιλεκπαιδευτικοί Σύλλογοι της Θάσου (1870-1912)». Περιοδικό «Θασιακά», τόμος 16.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:
Λιμενάρια Θάσου, 64002 Θάσος
Email: info@limenaria.gr